The Spinning plankton

Musim Sukom ni, jangan ingat atlit je yg dapat pingat, aku pon ade dapat gak le..

AwardFriends-22_jijiepeggton 

Award yang agak comel aku dapat dari Cik Jijie Peggton.. tqvm!

dah bersawang pun pingat ni..dah dekat dua bulan baru nak claim uhuh..

tapi tengok ah syarat2nya..pusing aku dibuatnya:

sesapa yg telah menerima award ini di WAJIBkan utk: memberikan/tag kepada lima orang lagi
*Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing (kat entri tau...sape xletak kne denda)

1. Akulife (hi have we meet b4?)

2. Pencari cinta (smpai bila ko nak cari cinta uhuh..)

3. Pensel kontot (sebatang pensel yg pandai berblogging)

4. jijie (spesis plankton yg pandai berblog?)

5. matt (cam kenal je mamat ni tapi kat mane ye?)

ade lagi extra rules dia:

Sebelum kamurang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link kamu sendiri di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang dia akan dapat ialah :-
    Posisi 5 : jumlah backlink = 5
    Posisi 4 : jumlah backlink = 25
    Posisi 3 : jumlah backlink = 125
    Posisi 2 : jumlah backlink = 625
    Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125
Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang. [Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - backlink - trafik - page rank meningkat]

haa, kan dah cakap mesti spininng plankton punya..

untuk tidak memeningkan kepala korang, maka aku takkan tag sesape..

isk..bertuah tul korang kan!!

P/S: hidup bosan tanpa elektrik..(blackout smalam..ampes tul..)

2 loyar baik..:

Khairi said...

tag backlinks huhu.

main sistem kaki ni huhuhu.

Matt said...

meh la join, skim piramid tanpa modal nih..zero risk!! uhuks...

Reviewed by :

Photobucket
Related Posts with Thumbnails

I'm a translator!

About Me

My photo
a lonely 'cat' on a mystical adventure... wanna join me? add my YM: tidus_x81

Make urself comfortable, okay (^_^)


ShoutMix chat widget

My Mailbox..

Tetamu Aktif (^_^)

My Fanclub (^_^)

IPv4 Statistics

Blog-GempaQ