Perjalanan ke Kampungku..

Jumaat hari tu, aku balik kampung jap. Ade hal yang perlu di setelkan. Kepada yang tak tau lagi, kampung aku kat Kemaman, Terengganu. Tolak petang, so malam baru sampai. Esoknya, aku jalan-jalan kat Bandar Cukai.

Sekali nampak banner ni lak;

     P3060031 (Large)  

Perarakan pon ade cabutan bertuah. Bagus gak tu. Baru lagi ramai orang datang. Apa-apa pon respek sama Dato Mat Said. hehe :)

 

Pas tu, gi rumah abang jap, Dah lama tak jumpa sama si Tom, maskot blog ni.

Sihat lagi ko ye :)

 

“amacam macho tak aku?” kata Tom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha ye la tu, kalo macho, mana awek? Solo lagi aku tgk, huhu :Þ

 

Esoknya, sebelum bertolak ke Melaka, sempat aku ambik gambar Miao. Dah sarat mengandung dah dia ni. Bila la nak beranak? Tom, melepasla ko. Miao dah dikebas bapak lain huhu :Þ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

O.K, yang ni aku tak suka nih.  Sapa punye keje la yang tak bertanggungjawab nih. Habih rosak alam sekitar!!!! >_<  Insiden tersebut berlaku di highway Kuantan-Gambang. Sempat lagi berenti ambik gambar tu. Cam reporter lak haha :P

 

Agak menakutkan pemandangan ni. Suram dan kelam sangat..

 

Sedihnya mengenangkan nasib flora dan fauna kat situ :(

 

Time ni, aku dengar bunyi letupan. Apa lagi, aku pon blahla. Takut jadi mangsa kebakaran lak.

Para bomba dah ade kat situ. Tapi aku tengok cam susah gak nak padam api tu. Apa-apa pun, kita serah pada yang pakar.

 

Akhirnya, selamat jugak aku sampai Sungai Udang, walaupun tersesat sket. Ntah jalan mana yang aku lalu. Rasenye delay 1/2 jam sebab tu :(

*****

6 loyar baik..:

Amirah Rashid said...

comel la kucing tuuu
aww :D
nway, mmg sedih tgk pic pembakaran tu
*asl skema ayat? :P

Matt said...

skema sebab cam reporter hehe..

Khairi said...

xtau plak blog ni ado maskot hahah. tapi tom mmg comel rasa nak geget hidung dia huhu. dah dpt bayangkan bau dia mcm mana huhuhuh

Matt said...

bau dia wangi la weh, mandi sokmo tuh..

Story Anda said...

maskot tu comel la.. ehehehe..

Matt said...

ya mmg comel..tp dia sudah tiada lg..

Reviewed by :

Photobucket
Related Posts with Thumbnails

I'm a translator!

About Me

My photo
a lonely 'cat' on a mystical adventure... wanna join me? add my YM: tidus_x81

Make urself comfortable, okay (^_^)


ShoutMix chat widget

My Mailbox..

Tetamu Aktif (^_^)

My Fanclub (^_^)

IPv4 Statistics

Blog-GempaQ