[Special Episode] I just won a Mini Cooper!! Pakcik Kayo eh!!!

Believe it or not!! I just won a car. Boleh caya ke ni? Ya, btul la. Memang aku ade menang kereta ni. Kereta ni sangat spesel, takkan jumpenyer kat kedai kereta. Ni yang aku nak citer sket.

Klik ”read more” untuk full story:

Masuk opis je, tengok cam ade parcel je kat atas meja. Dah sah la aku nyer, dah terpampang nama aku. Tengok sender cam kenal. Ooo Dahlia rupanya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ni mesti mystery gift yang dia nak bagi kat aku ari tu. Dengan penuh suspen, aku membuka bungkusan tersebut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mak aih. Lovey dovey gitu dia nyer bungkusan. Lagi tambahlah suspen aku nih.

 

Jeng jeng jeng. Inilah kereta yang dimaksudkan tu. Comel kan???

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nampak cam kereta mainan biasa je nih, Apa yang speselnya?

Ni dia cop mohor Dahlia’s Journal. ^_^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

 

Firstly, let see the front view. Engine compartment.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Whats the engine is cookin’? haha

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

ada ERASER rupanya!!! menarik nih :)

Lampu depan plak leh transform jadik PENSEL plak ye..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bukan itu sahaja, no. plate pon leh jadik SHARPENER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Next, lets see the rear view. Dalam bonet blakang ade barang lak. PAPER CLIPS!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kat bawah dia ada GUNTING plak ye, Oh!!! ^_^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Last but not least, top view. Roof dia pon leh bukak gak. Ada orang-orangan paper clips tengah bersantai dalam tuh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rase cam Transformers plak keter nih, adeh..

Korang jangan jeles plak. Kalo nak jeles gak , korang jadilah pengomen paling top kat Blog Dahlia, konpem dpt hadiah yg spesel cam ni punya. Wokeh, trimas banyak-banyak Cikgu Dahlia sebab sudi bagi hadiah yang hebat nih,  hehe ^_^

*****

14 loyar baik..:

DaHLia said...

sowi laaa weh xsempat balut, sebab tu bg bag love2 tu jer..miahaha..aku pun geli bg beg love2 tu...

anyway, good review...:)

Matt said...

ko ni kalo bebudak opis aku nmpk bag tu, abihla gossip liar hehe :Þ

Alyssa Villamor said...

wah best nye dapat mini cooper..mainan..hehe
comel3!

Amirah Rashid said...

comel gilaaaa
cop mohor pun besar punyee
haha

KERAK NASI said...

berguna betol minicoop nih..

DaHLia said...

hahaha gosip liar?? kihkihkih... cehh dah tua2 pun pandai gosip kah?

amirah --> itukah pasal...tetiba bila sampai kedai tu, terasa, awatlah besau ngat stiker aku tu...menyesal laks...ekeke

zAzZa said...

comelnye!!...huhu~

Matt said...

@alyssa: mainan pon jadilah :|

@amirah: okla besar tu, leh wat cermin huhu :P

@kerak nasi: memangpun, tadi baru je aku pakai gunting tu :)

@dahlia: ade 2 org clerk pompuan situ, paham2 jela erk..

@zaza: mmg comel, tp kalo dpt real nyer keter kan bagus, leh wat gi jln2 huhu ^_^

ZooL Hilmi said...

Assalammualaikum..
mmm...best je tengok hadiah tu...
mmm... lepas ni boleh letak kat sebelah meja tempat kerja.. semua complete senang je..nak pakai hehehe

Matt said...

@zool: memang aku tgh pakai keter tuh,ade atas meja ni ha,berguna sungguh utk keje2 opis :)

Alyssa Villamor said...

kalu ubah suai jadi rc car lagi smart, kalu office mate nk pinjam scissors atau paper clip drive kan jek..hehehe
*tu pun lau nk bagi pinjam r ;P

Khairi said...

wawaaaa asik menang aje ni mung huhu. hadiah aku takkan sehebat itu ;p

starsyeea said...

adeh...jeles la pulak...huhuuu

kalo ade kete cmtu dah cukup pakej pelajar mithali bawak g kulia...ngeeee ^^,

Matt said...

@alyssa: genius giler idea ko tu, mmg lg gempak kalo leh wat camtu :)

@kery: hadiah mu pon hebat gak, novel hasil penulisan rakan karib, tak ternilai tu huhu :Þ

@syea: silalah jeles hehe...aku ni kira pekerja mithali la skrg ek haha ;)

Reviewed by :

Photobucket
Related Posts with Thumbnails

I'm a translator!

About Me

My photo
a lonely 'cat' on a mystical adventure... wanna join me? add my YM: tidus_x81

Make urself comfortable, okay (^_^)


ShoutMix chat widget

My Mailbox..

Tetamu Aktif (^_^)

My Fanclub (^_^)

IPv4 Statistics

Blog-GempaQ