Ada apa dengan LAPAN?

HI semua (^_^), agak busy aku semenjak dua menjak ni. Baru hari ni ade can nak update blogku yang tercinta nih, huhu..
OK, kali ni pasal no 8 (LAPAN). Ramai orang kata no 8 ni ada ‘ong’ punya!! Orang cina kata 8 ni untuk kemewahan atau masa depan yang cerah..Ada orang sanggup bayar beribu-ribu semata-mata kerana no 8..Begitulah betapa hebatnya no 8 nih..


Tapi kali ni bukan sebab aku nak cakap pasal no 8..ni semua gara-gara Cik Dahlia kita ni yang tag aku soklan nih:
1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

Haha, camne tu? Folder ke-8 aku tak ada gambar ke-8, ade 4 jek..so, tak yah jawab la kan?
(dah nampak muka kechiwa Cik Dahlia di situ..hahaha..)

Alalala janganla merajuk..OK untuk tidak menghampakan, aku buat sedikit pengubahsuaian dan akhirnya tercetuslah Gambar ke-8 dari Folder ke-8.
Ni dia..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cute tak budak ni? cam upin ipin la sket2..Ni la anak buahku yang paling bongsu skali stakat ni, heheh..kalo anak sendiri cute camni best gak huhu..

Apa yang ada di sebalik kecomelan ni? Perhatian kepada sesiapa saja yang bercermin mata!! AWAS!! Raksasa comel (^_^) ni bakal menghancurkan cermin mata anda!! hahaha..
Habis spekku yg terdahulu hancus disebabkan serangannya yang bertubi-tubi!!

Tapi Pak Usu tak marah pon..OK ape..boleh buat spek baru yg lebih smart gitu kan!!
polo-4033-sunglasses-500187
Smart kan spek nih ;)

Okeh, tu jer citernya. Skarang nak kena tag 8 lagi rakan bloggers ku..Sila jawab ya!! Anytime anywhere you can (^_^)

1.  Laydee_N - yang busy dgn kerja barunya. Kerja sungguh-sungguh ya! Jawab tag ni bila ur free k! :)
2.  Amirah Lampard - ‘kipas susah mati’ encik Lampard..apa la yg best sangat si Lampard tu..huhu..jangan lupa jawab tag ni okeyh?!
3.  Alyssa Villamor - bakal akauntan yang berjaya, Insya-Allah..I tagged u once again huhu..
4.  Starsyeaa - err bakal Ustazah yang comel dan baik?? tul ke tu? kalo salah tolong betulkan..
5.  Azrie - ah tak kira nak tag gak ko..kalo malas jwb, sila makan pil rajin, mintak dari doraemon, hahaha..
6.  Jijie - uit-uit, anda ditag skali lagi, jangan cuba larik, kalo tak aku kejar dengan kereta F1, huhu~
7.  Zaza - berdebar-debar sebab final examnya dah dekat. Good Luck to u (^_^) Ikut ko le nak jawab bila. pas abih exam pon takpe..jangan jawab soklan ni mase exam sudah hahaha..
8.  Naim - haha adikku yang menang topup hari tu, moh le jwb tag ni..tapi takde hadiah le kali ni huhu..


*****

13 loyar baik..:

DaHLia said...

wehh gile hensem spek tu...bak satu!!!

Matt said...

spekku lebih hensem dari spek tu huhu..

Alyssa Villamor said...

wah di-tag lagi yek..mekasih2..
very2 tempted to do this, maybe after my paper audit n entrepreneurship la i jawab ur tag kay ^^,
(sebab ada gap seminggu before the next paper, sbb tu brani nk jawab tag!hehe)

Matt said...

1st things 1st, this thing can answer later, thanks lyssa :)

zAzZa said...

comel anak buah ko..krm slm eh nk knl..hoho~

Matt said...

krm slm je? nk jmpe pn leh, dia duk melaka je nih huhu..

jijie said...

haha..sengal..da tau aku liat nk wat tag, ko tag gak..nanti le..
haih~
mentang-mentang la aku cakap psal num 5, ko nak cakap pasal num 8 lak..huhu

Matt said...

8 ade ong maa, 5 ade pe? huhu..

starsyeea said...

ehem2...mau jwb bg pihak alissa...abg lampard ade hensem okeh. skali die gecek terus gol tau...hihiii...

nanti jumaat sy jawab...

ngeee :)

~ ( LayDee_N ) ~ said...

hee... tau2 jer i bz ek? hehehe.. ok.. will reply d tag. tunggu weekend la kot. heee.. thx anyway. heee

Matt said...

zaza n jijie, cpatnya korang jwb, thanks :)

kpd yg lain, take ur time, i know masing2 bz..:)

err syea, aku rase ko di pihak yg salah la, bkn ke patut amirah? dabel chk k ;)

starsyeea said...

haha...ha'ah. amirah. sory silap. memang kalo bab abg lampard ni sokmo jadi tak keruan gitu...haha.

sory lyssa...cayang amirah. ngee :)

Matt said...

aku sokong chelsea gak, don wori huhu..

Reviewed by :

Photobucket
Related Posts with Thumbnails

I'm a translator!

About Me

My photo
a lonely 'cat' on a mystical adventure... wanna join me? add my YM: tidus_x81

Make urself comfortable, okay (^_^)


ShoutMix chat widget

My Mailbox..

Tetamu Aktif (^_^)

My Fanclub (^_^)

IPv4 Statistics

Blog-GempaQ