Matt, u got mail !!

Hai gengz, belum sempat aku nak buat entri seterusnya, tetiba datang seorang power rangers gransazer made in Malaysia mengirim sepucuk surat. Aiks, bila masa plak gransazer tukar kerja jadik posmen nih? Mungkin dah bosan dengan kerjaya superheroes dia tu atau part-time je kot..heheh..

OK! Tanpa melengahkan masa lagi, jom kita bukak isi kandungan surat tersebut..

Envelope1

OK. Nama dan alamat betul dah..Setem apa tu?Jet Star Wars? hahaha…

gransazer.letter

Wah! Surat dari gransazer la. Patutla sendiri hantar, sendiri buat surat rupanya (padahal aku yang buat)..haha..

Ada tugasan khas la plak. Urgent nampaknya.

Kena siapkan on the spot nih..haih..:Þ

 

10 fakta tentang aku

- nama matt leopardus (bukan nama sebenar)

- umur masih lagi 28..and still single!!

- suka makan tapi dah kurangkan makan (nak diet la tu konon..)

- suka binatang yang comel terutamanya kucing..

- tak suka binatang yang menggelikan macam cicak..eww..

- dah lama giler x tgk wayang, baru start tgk balik minggu ni dgn gransazer dan konco-konconya hehe..

- lebih suka tengok cite aksi..(gocoh2)

- suka jogging..

- kadang2 pendiam, kadang2 bising..

- suka gransazer dan konco-konconya haha..


10 perkara menakutkan aku

- Allah S.W.T
- Mati

- mesin rumput (fobia la, kot termasuk batu dlm mata)
- tak tepati janji, haih..
- duk rumah sorang2 pada waktu malam yang hujan lebat berserta ribut, pastu blackout plak (pernah terjadi kepada aku, sungguh seram dan menakutkan, macam-macam dugaan, dah serik heheh..)
- eksiden
- penyakit yang kronik (barah, jantung dsb..)
- bunyi guruh
- kilat
- dan lain-lain yang sewaktu dengannya..



10 perkara yang selalu aku sebut

- haha
- huhu
- hehe
- ok
- siut
- ntah hape2
- haih (cilok dari jijie nih)
- huk aloh
- mak aih
- ntah le!


10 perkara yang amat bernilai bagi aku

- family
- BFF(sape2 je la yang rasa dia tu layak heheh~)
- kekasih (jika ada hohoh..)
- diri sendiri
- kawan-kawan yang membawa ke arah kebaikan 
- masa itu emas
- pengalaman
- handphone(ye kot..)
- blog ini (sayang sama dia!)
- duit la of coz..


10“pertama kali” dalam hidup aku

- jauh dengan parents (masa form 1 dulu..hehe~)
- menampar bola tampar..(masa darjah 4 kot..)
- eksiden (masa darjah 6 kalo tak silap, driver ngantuk daa..)
- memandu kereta (lepas SPM, cuak siut haha)..
- ada blog sendiri yang tak best tahun lepas (bkn blog ni, korang x perlu tahu kot hehe..)
- jawab surat gransazer yang ditulis sendiri hoho..
- tengok wayang dengan 3 girlfrens yang cun minggu ni (serius nih, sebelum ni tgk dgn boyfrens je..)

- jatuh cinta (darjah 4, cinta monyet je heheh..)

- beli mp3 player sendiri (3 tahun lepas, player tu still ok lagik tuh!)
- naik bot (darjah 1 kot)

 

7 AHLI YANG TERPILIH

- Gransazer Puak Angin (bila la dia nak update blog nih -_-)

- Cik haida hida (cam biasak)

- dik naim (lama dah aku tak tag hang nih)

- mr. pepijoe (jwb la weh..huhu..)

- Miss Lyssa V (my 1st blog commentator ni, very priceless hehe..)

- Cik Lula (kat kampung lagi ke? heheh..)

- Cikgu Aishah (suka ditag ye, nih amik lg skali ^_^)

 

 

 P/S: ok dah siap pun, kepada Gransazer Puak Air, mai la amik sendiri, aku blom hire office boy lagik utk hantar surat huhu~

*****

14 loyar baik..:

jijie said...

tiru aku je yek...haih~

DaHLia said...

fuh seb bek...byk gile utang tag da ni... :)

Matt said...

jijie, skali skala tiru apa slhnya hehe..

dahlia, aku tau ko byk utang, tu psl x mo tmbh lg bebanan utang ko huhuh..

AnWaRnAiM said...

hu3, tq banget... coming soon~~ n will inf0rm..ha3

zAzZa said...

wahh~bile mase pulak aku buat surat tu???huhu~

menarik2!

HaiDa HiDa said...

wahh dapat tag lgi.. ok gak, mcm menarik jer nk jawab soklan2 ni.. tpi skank network very2 slow.. nnti ble dah buat, saya maklumkan ya.. apa2 pun terima kasih byk2.. :)

Alyssa Villamor said...

wahh terharu seyh! hehehe
arigato2 ^^,
kene wat surat kiriman rasmi tu gak ke :P

pijoe said...

akan ku jawab ini mlm.. huhu..

Matt said...

naim, roger that :)

zaza, ko buat mase tgh ngigau kot huhu.:P

hida, x pe, slow n steady ;)

lyssa, terbaru n make sure ko buat yg terbaek..haha..surat tu tak wajib buat le..

pijoe, cayala!!

Tirana said...

Cantik surat..hehehe..

Matt said...

kak, tenkiu hehe..

Khadijah Zek said...

wah..menarik..=)

nabilah_2908 said...

rajinnyer...siap buat surat lagi.. :)

thnks cz sudi follow APA KATA HATI..keep in touch ya.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KELEDEK MANIS

sensei14 said...

da wat pon..mekasih yer n sorila lmbt wat tag kamu..

Reviewed by :

Photobucket
Related Posts with Thumbnails

I'm a translator!

About Me

My photo
a lonely 'cat' on a mystical adventure... wanna join me? add my YM: tidus_x81

Make urself comfortable, okay (^_^)


ShoutMix chat widget

My Mailbox..

Tetamu Aktif (^_^)

My Fanclub (^_^)

IPv4 Statistics

Blog-GempaQ